Een voedingskussen of ook wel zwangerschapskussen is eigenlijk onmisbaar in een huis met een baby op komst of een pasgeboren baby. Het voedingskussen kan namelijk ook gedurende de zwangerschap perfecte ondersteuning bieden. Tijdens de zwangerschap worden de wervels zwaar belast en een beetje ondersteuning aan buik of rug is dan best erg prettig.

Als jouw baby eenmaal geboren is, kan je het kussen perfect gebruiken om hem/haar op te leggen als je borstvoeding of flesvoeding gaat geven.

Het is voor jezelf een verlichting en voor je baby een comfort. Of je een voedingskussen of zwangerschapskussen nodig hebt of niet, en vooral ook welke, is compleet afhankelijk van jouw behoeftes.

 

Voedingskussen en zwangerschapskussen

Voedingskussen en zwangerschapskussens zijn er in verschillende maten en vormen. Een dergelijk kussen is een geweldige investering omdat het niet alleen tijdens je zwangerschap, maar ook daarna heel nuttig is. Veel vrouwen blijven hun zwangerschapskussen gebruiken lang nadat ze zijn bevallen en hun baby voeden. U kunt een zwangerschapskussen op verschillende manieren plaatsen, afhankelijk van uw pijntjes. Zorg ervoor dat u een kussen kiest dat bij uw individuele behoeften past.

De ene kiest voor een wat groter kussen omdat dit kussen dan gebruikt kan worden voor meerdere doeleinden. Het kussen kan dan zowel gedurende de zwangerschap als tijdens het voeden gebruikt worden. Omdat het kussen wat groter is kan deze dan als een slang om je heen gelegd worden. Het kussen is heel flexibel en deze kan je daardoor helemaal om je heen worden gepositioneerd.

Je kan het kussen, tijdens de borstvoeding, als ondersteuning voor je arm of je baby’tje gebruiken. Als je een voedingskussen gebruikt tijdens de borstvoeding, is het belangrijk om het kussen goed neer te leggen. Het liefst zo dicht mogelijk tegen je aan, zodat je baby niet aan je tepel komt te hangen, daar kan je namelijk pijnlijke tepels van krijgen.

De kleinere kussens kunnen natuurlijk ook tijdens de zwangerschap gebruikt worden. Meestal worden de kleine kussens alleen gebruikt als voedingskussen. Een kleiner voedingskussen kan je makkelijk overal mee naar toe nemen, zodat je kindje op elke plek waar je voeding geeft hetzelfde comfort geniet en ze zijn ideaal als je borstvoeding (maar ook flesvoeding) aan jouw kleintje geeft.

Als je wilt slapen met een voedingskussen of zwangerschapskussen is dat geen enkel probleem. Naast dat het kussen ondersteuning kan bieden tijdens het geven van voeding, is het ook lekker relaxed voor tijdens je zwangerschap. De kussens zijn zowel stevig als flexibel. Je kan ze in allerlei bochten wringen en op die manier een houding kiezen die jou de meeste ondersteuning biedt. Als je even op de bank zit om TV te kijken en het is lastig om een comfortabele houding te vinden, is een kussen de ideale uitkomst.

Om wat meer informatie over verschillende zwangerschapskussens en voedingskussens te krijgen, kan je even kijken naar de volgende WIKIHOW-pagina

 

Dit voedingskussen van BabyJem biedt je ondersteuning tijdens de borstvoeding en kan ook gebruikt worden als wipstoel/zitzak. Het voedingskussen is lekker zacht en geeft jou en je baby extra comfort. Voor meer informatie klik HIER

Het voedingskussen van Snoozzz kan ook gebruikt worden als zwangerschapskussen, zijslaapkussen, babykussen, slaapkussen of slaapmaatje.

Het multifunctionele voedingskussen van Snoozzz zorgt voor de juiste ondersteuning daar waar het nodig is. De vorm, buigzaamheid, zachte vulling en de zachte hoes zorgen ervoor dat het lichaam zich volledig kan ontspannen en tot rust komt. Voor meer informatie klik HIER.

Voedingskussen
Deze Grandma Hen van La Millou is ontworpen om het voeden van jullie baby zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk te maken. Of je het kussen gebruikt als borstvoedingskussen of als je de fles geeft, de steun die aan jou en jullie baby wordt gegeven maakt dit voedingskussen perfect

Zwangerschapskussen
De Grandma Hen is ook al te gebruiken tijdens de zwangerschap. Ontlast je lichaam door het zwangerschapskussen op een stoel te leggen en je rug te ondersteunen of leg het in je nek. Voor meer informatie klik HIER.