Wat is een Voedingskussen?

Een voedingskussen of ook wel zwangerschapskussen is eigenlijk onmisbaar in een huis met een baby op komst of een pasgeboren baby. Het voedingskussen kan namelijk gedurende de zwangerschap perfecte ondersteuning bieden. Tijdens de zwangerschap worden de wervels zwaar belast en een beetje ondersteuning aan buik of rug is dan best erg prettig. Als jouw baby eenmaal geboren is, kan je het kussen perfect gebruiken om hem/haar op te leggen als je borstvoeding of flesvoeding gaat geven. Het is voor jezelf een verlichting en voor je baby een comfort.

 

Verschillen tussen voedingskussen en zwangerschapskussen

Voedingskussen en zwangerschapskussens zijn er in verschillende maten en vormen. Het is een persoonlijke keuze waar een ieder haar voorkeur naar uitgaat natuurlijk. De ene kiest voor een wat groter kussen omdat dit kussen dan gebruikt kan worden voor meerdere doeleinden. Het kussen kan dan zowel gedurende de zwangerschap als tijdens het voeden gebruikt worden. Omdat het kussen wat groter is kan deze dan als een slang om je heen gelegd worden. Het kussen is door de hoge kwaliteit heel flexibel en deze kan je daardoor helemaal om je heen worden gepositioneerd. De kleinere kussens kunnen natuurlijk ook tijdens de zwangerschap gebruikt worden, maar dat gebeurt niet altijd maar is uiteraard wel mogelijk. Meestal worden de kleine kussens alleen gebruikt als voedingskussen. Een kleiner voedingskussen kan je makkelijk overal mee naar toe nemen, zodat je kindje op elke plek waar je voeding geeft hetzelfde comfort geniet en ze zijn ideaal als je (borst-) voeding aan je kleintje geeft.

Als je wilt slapen met een voedingskussen of zwangerschapskussen is dat geen enkel probleem. Naast dat het kussen ondersteuning kan bieden tijdens het geven van voeding, is het ook lekker is voor tijdens je zwangerschap. De kussens zijn zowel stevig als flexibel. Je kan ze in allerlei bochten wringen en op die manier een houding kiezen die jou de meeste ondersteuning biedt. Als je even op de bank zit om TV te kijken en het is lastig om een comfortabele houding te vinden, is een kussen de ideale uitkomst.