Reizen & vakantie met kinderen

Bed & Breakfast   -   Campings   -   Hostels   -   Hotels   -   ID of Paspoort   -   Jeugdherbergen

Reisorganisaties    Vakantieparken   -   Verre Reizen   -   Vakantiekampen   -   Zomerkampen

Tips vakantie met baby

Tips voor een vakantie met je baby, je vindt ze in dit artikel. Want wat is er nou spannender dan je eerste vakantie met je baby?! Dit is ingrijpend voor jou, maar ook voor je baby. Hoe zorg je ervoor dat jij kan genieten van je vakantie en ook je baby het leuk vindt? Wij geven je in dit artikel een aantal tips voor een vakantie met baby.

 


air BNB met korting
Goedkoop overnachten in een andere stad? Dit hoeft natuurlijk niet altijd een hotel te zijn. Tegenwoordig worden er particulier veel leuke onderkomens aangeboden via Airbnb. Zo heb je vaak al voor 30 euro een klein appartementje voor een avond. Via DEZE LINK krijg je ook nog eens ongeveer 34 euro reistegoed bij je eerste boeking op Airbnb!

 


 

Met de auto op reis

Ga je met de auto op vakantie met je baby, zorg dan dat je goed voorbereid bent. Met wat aanpassingen is deze reis namelijk goed te doen. Probeer je reistijd bijvoorbeeld aan te passen op de slaapmomenten van je baby: vertrek dus als de baby moet gaan slapen en maak een lange stop als de baby wakker is. Laat je baby tijdens een tussenstop lekker even spelen op een kleed of ga een rondje lopen, zodat de baby wat afleiding heeft gehad.

 

Vliegen met een baby

Ook als je met het vliegtuig op vakantie gaat met je baby is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Zo zijn er een aantal belangrijk dingen waar je op moet letten. Namelijk:
Extra drinken. Door de droge lucht is het belangrijk dat je baby voldoende vocht binnen krijgt.
Babyvoeding. Vloeibare babyvoeding boven de 100 milliliter is in het vliegtuig toegestaan. Neem dit dus ook zeker mee.
Contact met luchtvaartmaatschappij. Neem van te voren contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij en vraag of zij water kunnen koken voor de babyvoeding van je baby.

 

Vast ritme

Zorg voor een vast ritme tijdens je vakantie met baby. Ga bijvoorbeeld niet teveel doen, de baby is hier namelijk nog veel te jong voor. Probeer je zoveel mogelijk vast te houden aan het ritme van de baby. Denk bijvoorbeeld aan vaste etenstijden en voldoende slaap. Hierdoor blijft er voor je baby zoveel mogelijk hetzelfde en raakt je kind niet in de war.

 

Maak een inpaklijst

Als je op vakantie gaat met je baby is het verstandig om een inpaklijst of checklist te maken. Zorg bijvoorbeeld dat je voldoende spullen bij hebt voor de eerste paar dagen. Zo heb je van alles genoeg bij je en kan je de rest in de lokale winkels op vakantie kopen. Denk bij zo’n inpaklijst of checklist aan luiers, babyvoeding, sudocrème, billendoekjes en voldoende kleding.

 

Babyvoeding in handbagage

Babyvoeding in je handbagage meenemen wanneer je gaat vliegen met je kindje is erg belangrijk. Wanneer je gaat vliegen met je kindje is dit natuurlijk altijd spannend.

Je wilt dan ook goed voorbereid op reis gaan wanneer je met je kleintje vliegt. Echter is er veel onduidelijkheid op het gebied van babyvoeding in het vliegtuig. In dit artikel hebben wij belangrijke informatie over babyvoeding in de handbagage voor jou op een rijtje gezet.

 

Goed drinken is erg belangrijk

De lucht in een vliegtuig is erg droog. Hier kunnen vooral kinderen erg veel last van hebben. Het is dan ook belangrijk om je kindje meer te laten drinken in het vliegtuig dan dat het thuis doet. Daarnaast is het handig om je kindje tijdens het opstijgen en dalen goed te voeden. Hierdoor krijgt hij minder last van zijn oren. Gelukkig mag je wel gewoon babyvoeding meenemen in het vliegtuig. Hoe dit verder in zijn werk gaat vertellen we hieronder.

 

Babyvoeding in het vliegtuig

Babyvoeding mag gewoon meegenomen worden in de handbagage. Het is wel belangrijk dat je aan een aantal dingen denkt. Zo moet je de babyvoeding wel apart aangeven tijden de bagagecontrole. Dit hoeft niet in een doorzichtige zak.

Tijdens de vlucht mag je de benodigde babyvoeding voor tijdens de vlucht meenemen in je handbagage. Aan boord van het vliegtuig is het mogelijk om warm water te krijgen. Echter zijn er niet altijd opwarmmogelijkheden in het vliegtuig. Wanneer je wilt weten of jouw luchtvaartmaatschappij opwarmmogelijkheden heeft of niet is het handig om vooraf even contact op te nemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

 

Babyvoeding in de ruimbagage

In je handbagage mag je dus alleen de benodigde hoeveelheid babyvoeding meenemen. Echter mag je in je koffer die in de ruimbagage gaat zo veel babyvoeding meenemen als je wilt. Let hierbij wel op het goed afsluiten van de verpakkingen, zodat het geen rommeltje in je koffer wordt!

Medicijndoosje voor kinderen tijdens het reizen Op vakantie kun je voor allerlei onvoorziene situaties komen te staan met je kinderen. Neem daarom altijd een medicijndoosje mee. Vooral in het buitenland is dat belangrijk, aangezien ze daar niet alle middelen hebben zoals wij dat in Nederland hebben. Bovendien kan de taalbarrière voor misverstanden zorgen. Wat zit er in een medicijndoosje? In een medicijndoosje kan van alles zitten. In het algemeen zijn de volgende middelen belangrijk:

  • Kinderpijnstillers bij pijn en koorts. Let wel op: een zetpil mag absoluut niet warmer worden dan 25 graden Celsius. Neem daarom liever tabletten of drankjes mee naar een warm land.
  • ORS: Oral Rehydration Solution. Dit voorkomt uitdroging bij overgeven en diarree.
  • Anti-muggenmiddelen ter voorkoming van muggenbeten. Niet alle anti-muggenmiddelen zijn geschikt voor kinderen, informeer daarom bij de apotheek naar het juiste middel. Je kunt ook een klamboe meenemen om de muggen op afstand te houden.
  • Anti-jeukmedicijnen bij een insectenbeet.
  • Anti-reisziektemiddel voor onderweg.
  • Neusdruppels bij oorpijn of een verstopte neus.
  • Crème of zalf tegen luieruitslag. In warme omgevingen ontwikkelt luieruitslag zich vaak sneller.
  • Antizonnebrandcrème met een hoge factor (factor 30).
  • Gebruikt je kind medicijnen? Vergeet deze ook zeker niet mee te nemen!

Naast bovenstaande middelen zijn de standaard EHBO-spullen ook belangrijk. Denk aan pleisters, watjes, pincetten, veiligheidsspelden, een thermometer, een schaar, steriele gaasjes, een tekentang, snelverband, verbandrolletjes, papieren zakdoekjes en een wondontsmettingsmiddel.

Ook erg belangrijk op vakantie Naast een goedgevuld medicijnendoosje zijn er meer belangrijke zaken die vanwege de drukte soms over het hoofd worden gezien. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verzekeringspapieren voor je kind
  • Een paspoort voor je kind
  • Een visum voor je kind
  • Vaccinaties
  • Geneesmiddelenrapport

 

GOGO jongerenreizen
Maleisië rondreizen
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!