julianatoren kortingJulianatoren in Apeldoorn is één van de leukste kinderpretpark van Nederland. Dit pretpark heeft méér dan 60 attracties, grote evenementen en spectaculaire shows. Een onvergetelijke dagje uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot circa 10 jaar. Maar ook voor kinderfeestjes is Julianatoren uitstekend. Het is de plek waar kinderen hun favoriete TV-sterren Jul & Julia in het echt kunnen ontmoeten!

 

Meet & Greet

Wil jij jouw favoriete TV-sterren Jul & Julia, Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin in het echt ontmoeten? Dat kan op de Julianatoren zeker wel! Jul & Julia nemen na alle shows de tijd om hun fans gedag te zeggen, te knuffelen of een handtekening te geven. Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin zijn natuurlijk ook hartstikke druk om het park levendig en draaiende te houden. Dus als je geluk hebt, kom je ook die ergens tegen op het pretpark en dan kan je natuurlijk samen met ze op de foto.

 

De Geschiedenis van de Julianatoren

In 1910 (op 15 april om precies te zijn) werd de eerste steen gelegd van de Prinses Juliana Toren. Bijna een jaar daarvoor werd Prinses Juliana geboren, dus de naam van de uitkijktoren was snel gekozen. Toen was de uitkijktoren 24 meter hoog. Vanaf boven had je een prachtig uitzicht over de bossen en heidevelden van de Veluwe. Dankzij dit prachtige uitzicht werd het restaurant dat naast de Julianatoren kwam te staan “Belvedère” (wat mooi vergezicht betekent) genoemd.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1942, eisten de Duitsers de Julianatoren op. Het gevolg hiervan was dat de naam “prinses” er af moest en zodoende kreeg de uitkijktoren de naam “Julia Toren”. Voor de Duitsers was de uitkijktoren natuurlijk een hele goede uitkijkpost. Maar door het doorgroeien van de bomen moesten zij er al snel een verdieping er bovenop bouwen. In 1965 kwam de uitkijktoren in handen van de gemeente. DE toren werd doorverkocht aan de familie Kreekel, die eigenaar was van het uit 1937 daterende pretpark Prins Bernard Dal.

Pretpark Prins Bernard Dal lag een stukje lager onder aan de berg en was door de nieuwe gemeentelijke regelgevingen in een lastige situatie terechtgekomen. Dit werd in 1966 helaas het einde van Pretpark Prins Bernard Dal. In 1969 werden alle attracties verplaatst naar de Koningin Juliana Toren.

Inmiddels is de “oude” Koningin Juliana Toren beter bekend onder de naam Kinderpretpark Julianatoren. Genoemd naar de toren die midden tussen de attracties staat.

Bekijk hier de promo voor een korte impressie van dit leuke pretpark:

Julianatoren
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn
T + 31 (0) 55 355 32 65

Adsense