Co-sleeper

Een co-sleeper is een wiegje dat gebruikt kan worden als losstaande wieg, maar het kan ook als aanschuifbedje aan het bed van de ouders bevestigd of aangezet worden. Tussen het ouderlijk bed en de co-sleeper zit een opstaande zijde, die de moeder kan laten zakken als de baby gevoed moet worden. Een mooie, praktische oplossing om je baby de eerste maanden dichtbij te hebben, maar wel veilig in zijn of haar eigen bedje.

Verschillende co-sleepers

Bij de meeste co-sleepers is het mogelijk om de opstaande zijkant die grenst aan het ouderlijk bed omlaag te klappen op het moment dat je de baby wilt voeden. Er zijn zelfs co-sleepers waarvan de zijkant kan worden opengeklapt en als brugfunctie tussen wieg en ouderlijk bed kan worden gebruikt. Bij het gebruik van een co-sleeper is het belangrijk dat als moeder en kind gaan slapen, de zijwand van het babybedje weer volledig omhoog gezet wordt. Zo voorkom je dat de baby in het grote bed rolt, in de spleet tussen de matrassen terecht komt of dat het beddengoed van de ouders in het babybedje komt.

Koop- en gebruikstips voor een co-sleeper

Een co-sleeper dient in hoogte verstelbaar te zijn, zodat het op gelijke hoogte ingesteld kan worden met het ouderlijk bed. Het aanschuifbedje moet goed tegen het ouderlijk bed aangeschoven en vastgemaakt kunnen worden. Zo voorkom je dat het aanschuifbedje wegschuift, terwijl de zijwand naar beneden geklapt is. Een co-sleeper is geen noodzakelijk product. Ouders kunnen ook prima een normaal wiegje of ledikant op de ouderlijke slaapkamer plaatsen in de eerste maanden na de geboorte. Wat niet verstandig is om te doen, is het verwijderen van één zijde van een gewoon kinderledikant en dit ledikant vervolgens als aanschuifbedje gebruiken. Dit omdat je dan geen zijwand meer hebt die je kunt sluiten na het voeden.

Bron: veiligheid.nl

bekijk dit eens:

Wil je op de hoogte blijven?