Qualitytime met jouw kind(eren)

Een kind is het mooiste bezit dat je hebt als ouder. Er kan geen duur huis, mooi cadeau, vakantie
of zakelijke promotie op tegen het geluk, de liefde en de glimlach die je mag ontvangen van je kind.
Die mooie geluksmomenten kan je heel goed creëren als je er ook daadwerkelijk voor ze bent.
Voor kinderen is het heel erg belangrijk dat een ouder aanwezig voor ze is of samen iets met ze onderneemt.

Quality time met je kind hoeft niet heel ingewikkeld te zijn en je maakt ze er zielsgelukkig mee en het schept een goede band. Met elkaar eten, een wandeling, af en toe een middagje weg, een sportwedstrijd bijwonen of gewoon het overhoren van het huiswerk. Het kunnen momenten zijn die als vanzelfsprekend zijn. Als je een goede ouder wilt zijn, dan raden wij je aan om elke dag even wat tijd vrij te maken voor jouw kind. Ook al loopt je hoofd over van werk, stress of andere voor jou belangrijke zaken.

Voor veel ouders is de gewoonste zaak van de wereld om tijd met een kind door te brengen, maar voor sommigen is het een wat lastige opgave. Voor die laatste doelgroep hebben wij een aantal tips hoe je regelmatig tijd voor je kind vrij kunt maken.

 • Plan 1 of meerdere momenten in je weekagenda vrij om er speciaal te kunnen zijn voor je kind. Pak desnoods elke week dezelfde dag(en)/momenten en zorg dat al je andere verplichtingen deze vrije momenten niet kunnen overrulen
 • Als je meer dan 1 kind hebt, probeer dan tijd in te plannen elk kind apart, individuele aandacht is voor een kind is heel belangrijk
 • Gewoon even een kwartiertje kletsen over wat ze die dag hebben gedaan en beleefd, dat vinden de meeste kinderen ook fantastisch omdat je ze dan het gevoel geeft echt ook geïnteresseerd in ze te zijn
 • Bedenk eens een leuke verrassing voor je kind en hou dit als verrassing tot het moment daadwerkelijk daar is. Uiteraard is het heel leuk als je zegt dat jullie ‘iets gaan doen’ dat houdt het voor een kind heel spannend naar het moment toe
 • Neem je kind eens mee naar je werk (op je vrije dag) als dat tot de mogelijkheden behoort, dan betrek je jouw kind ook bij jouw dagelijkse bezigheden en weten ze wat jou bezighoudt
 • Doe eens een spelletje aan de keukentafel, heel simpel maar effectief. Buiten dat het heel gezellig is en je ook met deze eenvoudige doe-activiteit een speciale band schept met je kind is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling van het kind op emotioneel, competitief en denkgedrag.

Samen lezen, kletsen en lachen

Boeken die je heel goed kunnen helpen bij een kletspraatje, zijn de boeken van Michal Janssen. Zij heeft een aantal waanzinnig leuke boeken ontwikkeld, waarbij jij aan je kind en je kind aan jou vragen stelt en beantwoord. Het gaat over de meest uiteenlopende dingen. Zo kan je heel erg leuk “kletsen” met je kind.

kidsenco gezinnig kletsboek kinderenKLETSBOEK!
Dit gezellige boek staat vol met leuke lijstjes, verrassende vragen en grappige testjes. Met elkaar ga je antwoorden geven op de vragen of doe je opdrachten. Dat kan steeds met iemand anders zijn: papa, mama, opa, oma, de juf, een oom of de buurvrouw.

Het is zo leuk om dit samen te doen en het is bijzonder grappig om te horen of lezen wat jullie beide invullen. Er zijn veel verschillende onderwerpen over de niet alledaagse dingen. Daarom ga je unieke momenten met je kind beleven. Het boek is ook enorm leuk geïllustreerd. Dit boek laat je samen lachen, nadenken en kletsen!

Met dit boek creëer je echt qualitytime met je kind.

Een klein voorproefje uit KLETSBOEK

 • Hoeveel keer heb je vandaag gelachen?
 • Zou jij voor 1000 euro 10 konijnenkeutels opeten?
 • Ben jij een kampioen in twijfelen?
 • Het stomste op school vind ik …
 • Zou je een dagje willen ruilen met de juf of meester?

Voor meer informatie verwijzen wij je naar:

Spelletjes aan de keukentafel…

Spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Een spelletje aan de keukentafel met het gezin of alleen met 1 ouder is niet alleen heel gezellig maar het is ook belangrijk voor kinderen. Deze quality time met je kind schept namelijk weer een andere mooie band. Omdat je weer op een niet alledaagse manier aandacht aan je kind geeft. Daarnaast helpt het aan de ontwikkeling op het vlak van emotie, competitief gedrag, het leren vooruitdenken en plannen.

Leuke spellen om met je kinderen te doen zijn o.a.

gezelschapsspel quality kidsencoHoren Zien Zwijgen…het partyspel voor het hele gezin

Dit is een hilarisch partyspel waarbij 3 wereldberoemde aapjes de hoofdrol spelen.
Bij dit spel mag de speler die als eerste het goede aapje weet te pakken, zich gaan wagen aan één van de 6 grappige opdrachten! Heb jij ooit eens geprobeerd om drie verschillende dingen te tekenen zonder dat je iets kunt zien? Of heb je weleens een woord in gebarentaal weten uit te leggen? Of kan jij een minuut lang kletsen zonder uhhh of 2 bepaalde woorden te zeggen? In het gezelschapsspel Horen Zien Zwijgen gebeurt dit allemaal! Een partyspel waar écht iedereen kan winnen en niet alleen de slimste of de snelste!

• Iedereen kan winnen!
• Opdrachten die in geen enkel ander spel voorkomen.
• De 3 aapjes zijn wereldwijd bekend