Gefeliciteerd je bent zwanger, wat een feest! Je bent door het dolle over jouw zwangerschap en wil het natuurlijk wel van de daken schreeuwen. De één wil graag wachten om het grote nieuws aan familie, vrienden en collega’s te vertellen en de ander vertelt het meteen tegen Jan en alleman.

Maar hoe breng jij het nieuws naar buiten? Heb je zelf al een ludieke manier bedacht of heb je wat inspiratie nodig om het babynieuws op een originele manier onder de aandacht te brengen?

Wij hebben een aantal leuke ideetjes voor je verzameld, laat je inspireren en wie weet hebben we je op een leuk idee gebracht. We wensen je nu alvast veel plezier en voorpret met jouw manier van het prille nieuws te verspreiden.

Deel jouw blije nieuws, zeg het met een foto

Vaak spreekt een foto boekdelen en zeker als er op de foto duidelijk te zien is dat het om een zwangerschap gaat. We hebben al wat tofdfe foto’s van onze trouwe lezeressen ontvangen die je wellicht een idee kunnen geven.

zwangerschap vertellen

 

 

 

Maar je kunt natuurlijk ook een foto van jullie samen maken, waarbij jullie bijvoorbeeld de echofoto in jullie hand houden.

Sleutelhanger in de vorm van een ooievaar, zegt genoeg 🙂

ooievaar zwangerschapDeze leuke sleutelhanger / ooievaar kan je als kadootje geven om aan te kondigen dat je zwanger bent. Een ooievaar staat natuurlijk symbool voor een babietje, dus het zal van zelfsprekend zijn wat je met dit kadootje te vertellen hebt 🙂

HIER te bestellen

 

Heliumballon uit een doos, een luchtige aankondiging van het blije nieuws

Ballonnen zijn altijd verrassend, feestelijk en maakt mensen blij. Zeker als daar ook nog een bijzondere boodschap op staat.
Vertel het op een “luchtige manier” kan dan met een ballon waarop je een tekst hebt laten zetten. Verpak deze in een doos en de verrassing zal des te groter zijn. Het leukste is natuurlijk als je zelf op visite gaat bij degene die je het wilt vertellen en de doos overhandigt, maar als daar de gelegenheid niet toe is, kan je de doos natuurlijk ook laten verzenden.

zwangerschap, aankondiging opa en oma

zwangerschap verkondigen, aankondigen

Bij bijvoorbeeld Greetz zijn ballonnen te personaliseren of te voorzien van een eigen tekst of foto. Bekijk HIER eens de vele mogelijkheden die ze bij Greetz te bieden hebben voor een luchtige aankondiging uit een “doosje”.

 

Deel jouw zwangerschap met een gepersonaliseerde kado

Tegenwoordig kun je bijna alles laten personaliseren. Het is natuurlijk fantastisch leuk om opa en oma ‘to be’ een speen met een kaartje eraan, een rompertje met een toepasselijke tekst of een logeerkoffertje met daarin babyartikelen te geven om jouw zwangerschap aan te kondigen.

Voor gepersonaliseerde kadootjes kun je het beste even kijken op de volgende websites:

  

 

 

Geef een toepasselijk boek als verrassing om jouw zwangerschap te delen

Om een aanstaande opa en oma te verrassen met de aankondiging van de zwangerschap zou je ook eens kunnen denken om een kadootje te geven in de vorm van een boek, die speciaal voor opa’s en oma’s is.

kado opa en omaDan wordt je ineens opa en oma is een herkenbaar boek voor alle grootouders – of ze nu wel of niet willen oppassen. Te horen krijgen dat je opa of oma wordt gaat gepaard met allerlei gevoelens. Natuurlijk overheerst de blijdschap, maar wat betekent het krijgen van kleinkinderen voor de voortgang van je eigen leven? Deze nieuwe generatie grootouders staat vaak nog midden in het leven en heeft dikwijls nog een (drukke) baan. Hun leven gaat zich nu ineens afspelen tussen drie of vier generaties: zijzelf, hun kinderen, hun kleinkinderen en soms ook nog hun eigen ouders. Wat betekent dit voor hun eigen leven? Heleen Crul schreef dit herkenbare boek over hoe grootouders anno nu hiermee om kunnen gaan.

MEER INFORMATIE

 

handboek voor opa's en oma's
Opa en oma worden is helemaal niet zo vanzelfsprekend. In het dierenrijk komen bijvoorbeeld nauwelijks grootouders voor. Wat betekent het eigenlijk om grootouder te zijn? Wat is de rol van grootouders in een wereld van computers, telefoons en sociale media? En hoe zat het ook alweer met de zorg voor een kleine baby? In dit boek vind je alles wat een opa of oma moet weten. Een ideaal boek om cadeau te geven aan aanstaande grootouders, of een opa en oma in wording. Geschreven door Gerard Jansen

MEER INFORMATIE

 

voorleesboek voor opa's en oma'sDeze vrolijke bundel staat boordevol nieuwe avonturen van het mannenkoor, Kobus en Kwak, varken, beer en olifant, en allerlei andere bekende figuurtjes uit de grote voorleesboeken van deze auteurs. Opa’s en oma’s zullen volop genieten van deze bundel, want zij spelen een belangrijke rol in dit boek.

Geschreven door Marianne Busser & Ron Schröder

MEER INFORMATIE