Verzekeringen

Als je net een kind hebt gekregen, ben je lekker aan het genieten. Je kind aanmelden bij verschillende verzekeringen heeft dan geen prioriteit. Toch is het slim niet al te lang te wachten. Wij leggen je uit bij welke verzekeringen je je kind moet aanmelden en waarom.

Zorgverzekering

Zodra je kind is geboren, is de kans groot dat het zorg nodig heeft. Baby’s zijn heel kwetsbaar. Er zijn maar weinig ouders die niet binnen een half jaar met hun kind bij de huisarts zijn geweest. Beval je in het ziekenhuis om medische redenen en moet je een paar dagen blijven? Dan krijg je direct al een rekening voor je kindje vanwege het verblijf. Daarom moet een pasgeborene zo snel mogelijk bij jouw zorgverzekering, of die van jouw partner, worden aangemeld. Je moet dit uiterlijk binnen vier maanden na de geboorte doen.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor grote en kleine ongelukken die jij of je gezinsleden hebben veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een bal door de ruit bij de buurman. Voor deze verzekering is de gezinssituatie van belang voor de premie en de dekking. Dus zodra je een kind krijgt, is het slim om hem of haar te laten bijschrijven op de verzekering.

 

Inboedelverzekering

Als je een kind verwacht, heb je een onder meer een bedje, commode en kinderwagen nodig. De waarde van je inboedel neemt toe. Daarom moet je meestal, na het aanmelden van je eerste kind, een nieuwe inboedelwaardemeter invullen. Er is dus een kans dat je meer premie moet gaan betalen voor je inboedelverzekering vanwege de hogere waarde van je inboedel.

 

Doorlopende reisverzekering

Bij een reisverzekering is het belangrijk je kind altijd aan te melden. Anders is het niet verzekerd. Bij sommige verzekeraars zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd, bij andere moet je direct premie gaan betalen.

 

Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering kun je een beroep doen op je verzekeraar als je rechtshulp nodig hebt. De premie die je hiervoor betaalt, hangt af van je gezinssamenstelling. Het is dus belangrijk aan je rechtsbijstandverzekering door te geven dat je een kindje hebt gekregen.

 

Autoverzekering

Bij een autoverzekering is de auto en de vaste bestuurder verzekerd. Je hoeft je pasgeboren kind dus niet aan te melden bij je autoverzekeraar.

 

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je je voor de financiële gevolgen van het overlijden van degene die je verzekert. En dat is nooit een kind. Je hoeft je pasgeboren kind dus niet aan te melden.

 

Uitvaartverzekering

Bij verschillende uitvaartverzekeringen is je kind gratis meeverzekerd. Maar alleen als je je kind daadwerkelijk hebt aangemeld bij de verzekeraar. Bij andere verzekeraars ga je voor het kind direct premie betalen als je het hebt aangemeld.