Sport en coronavirus

Ook de sport en alle clubs in de sport heeft uiteraard te lijden onder de gevolgen van het Coronavirus.

Op deze pagina leest u meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement of je geliefde sport uit te oefenen.

Sport, sportwedstrijden en evenementen

Gaan sportwedstrijden door?

Evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast. Dit geldt ook voor wedstrijden in de sport. Sportkoepel NOC*NSF heeft de sportbonden geadviseerd om alle sportwedstrijden- en evenementen af te gelasten, in ieder geval tot en met 6 april. Dit geldt voor competitie-, oefen- en trainingswedstrijden. De sportbonden beslissen zelf over afgelasting en informeren sportclubs hierover. Meer informatie vindt u de website van NOC*NSF en op de website van de betreffende sportbond. De voetbal-, hockey- en volleybalbond hebben al gehoor gegeven aan de oproep en alle wedstrijden in de sport afgelast.

Mijn sportevenement heeft minder dan 100 deelnemers, kan ik het door laten gaan?

Sportkoepel NOC*NSF geeft het advies aan sportbonden om alle sportwedstrijden- en evenementen af te gelasten, in ieder geval tot en met 6 april. Het is aan de sportbonden om een besluit te nemen en hierover hun achterban te informeren. Meer informatie vindt u op de website van NOC*NSF en op de website van de betreffende sportbond.

Evenementen met meer dan honderd personen worden afgelast.

Wie bepaalt of mijn sport, sportwedstrijd of training doorgaat?

Het is aan de sportbonden om een besluit te nemen en hierover sportclubs te informeren. Het bestuur of de directie van uw sportaanbieder bepaalt vervolgens of trainingen en activiteiten wel of geen doorgang kunnen vinden. Meer informatie is te vinden op de website van NOC*NSF of de website van de betreffende sportbond.

Bijeenkomsten met meer dan 100 personen moeten worden afgelast. Sportkoepel NOC*NSF geeft daarnaast het advies aan sportbonden om alle sportwedstrijden- en evenementen tot en met 6 april af te gelasten.

Kunnen de sport trainingen op onze sportvereniging wel doorgaan?

Sportkoepel NOC*NSF heeft de sportbonden geadviseerd om naast de wedstrijden alle andere clubbijeenkomsten af te gelasten, in ieder geval tot en met 6 april. Het gaat bijvoorbeeld om trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen. De sportbonden nemen hier zelf een besluit over en zullen hun leden in de sport hierover informeren. Meer informatie is te vinden op de website van NOC*NSF of de website van de betreffende sportbond. Ook kunt u informatie opvragen bij de GGD.

 

Specifieke situaties

Mogen personal trainers 1 op 1 lessen blijven geven?

Ja, personal trainers mogen privé lessen blijven geven. Houd wel zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Sporten in groepen is niet gewenst, omdat de 1,5 meter afstand dan niet te garanderen is. Om die reden zijn sportclubs gesloten.

Mogen kleine dansstudio’s open blijven?

Nee, dansstudio’s vallen onder sportclubs en moeten sluiten. Bij dansstudio’s wordt vaak in groepen gesport. Dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden.

Mogen afslankstudio’s met afgesloten cabines (per cabine 1 persoon) open blijven?

Ja, afslankstudio’s mogen open blijven. Let er wel op dat er zoveel mogelijk 1,5 meter afstand gehouden wordt.

Mogen persoonlijke dienstverleners zoals fysiotherapeuten, nagelstylistes, kappers etc. hun activiteiten voortzetten?

Fysiotherapeuten, nagelstylistes en kappers kunnen hun activiteiten voortzetten. Wel geldt het advies om voor zover dat mogelijk is 1,5 meter afstand te houden van andere mensen.

 

Bron: Rijksoverheid

bekijk dit eens:

Wil je op de hoogte blijven?

Kidsenco
Author: Kidsenco