Inentingen tegen rodehond

Rodehond is een zeer besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het rubellavirus.
Kinderen krijgen inentingen tegen deze ziekte door middel van de BMR vaccinatie.

In 1974 werd voor het eerst inentingen voor 11-jarige meisjes ingevoerd. Sinds 1987 krijgen jongens en meisjes 2 inentingen aangeboden, met 14 maanden en op 9-jarige leeftijd. Het rodehond vaccin zit samen met het mazelen en bof vaccin verwerkt in het BMR Bof, mazelen, rodehond  vaccin.

Inentingen, vaccinatie

Het vaccin bestaat uit zwak gemaakte rodehond virussen. Van de vaccinatie kan je geen rodehond krijgen. Het zorgt er juist voor dat je na vaccinatie geen rodehond meer kunt krijgen. De eerste vaccinatie werkt bij 95% van de kinderen. Na twee inentingen is meer dan 98% van de kinderen beschermd. De eerste BMR-vaccinatie wordt gegeven op het consultatiebureau, de tweede bij de GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst  of het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Wanneer geen BMR-vaccinatie?

Als kinderen ziek zijn en er staan vaccinaties gepland, is het raadzaam te overleggen met de arts of vaccineren verstandig is. Voor kinderen met een licht verminderde weerstand kunnen inentingen geen kwaad. Kinderen met een slecht functionerende afweer door ziekte of medicatie mogen het BMR vaccin niet krijgen. Zij kunnen daar wel ziek van worden omdat hun lichaam het virus van het vaccin minder goed kan opruimen. Deze kinderen zijn altijd onder behandeling van een kinderarts die daar verder over kan informeren.

bekijk dit eens:

Wil je op de hoogte blijven?

Kidsenco
Author: Kidsenco