Inenting tegen bof

Kinderen krijgen een inenting tegen de bof, die verwerkt zit damen met vaccinatie tegen mazelen en rodehond in het BMR-vaccin

Het bofvaccin zit samen met het mazelen- en rodehondvaccin verwerkt in het BMR Bof, mazelen, rodehond  vaccin. De inenting bestaat uit zwak gemaakte bofvirussen. Het zorgt er voor dat je na vaccinatie geen ernstige bof meer kunt krijgen. Het bofvaccin werkt niet voor 100%. Na vaccinatie is er nog een kleine kans om de bof te krijgen, maar de kans op ernstige ziekte met complicaties is dan minimaal. De eerste inenting werkt bij ongeveer 90% van de kinderen. Na twee vaccinaties is meer dan 95% van de kinderen beschermd. Voor een goede bescherming is het belangrijk dat het vaccinatieschema helemaal gevolgd wordt.

Het BMR-vaccin wordt gegeven in het Rijksvaccinatieprogramma op de leeftijd van 14 maanden en 9 jaar. De eerste BMR inenting krijgen kinderen op het consultatiebureau, de tweede bij de GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst  of het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Is uw kind ziek en staat een inenting gepland?

Als kinderen ziek zijn en er staat een inenting gepland, is het raadzaam te overleggen met de arts of vaccineren verstandig is. Voor kinderen met een licht verminderde weerstand kan een vaccinatie geen kwaad. Kinderen met een slecht functionerende afweer door ziekte of medicatie mogen het BMR vaccin niet krijgen. Zij kunnen daar wel ziek van worden omdat hun lichaam het virus van het vaccin minder goed kan opruimen. Deze kinderen zijn altijd onder behandeling van een kinderarts die daar verder over kan informeren.

bekijk dit eens:

Wil je op de hoogte blijven?

Kidsenco
Author: Kidsenco