Als je wilt leren golfen, kun je terecht bij een golfprofessional voor lessen. Deze is vaak te vinden op een golfclub of golfcentrum.

Waar kan ik golfen?

Om je te helpen bij het vinden van een golfprofessional kun je hier kijken op GOLF.NL.
Als je als jeugdspeler wilt golfen, kun je ook lid worden van een golfclub. Daar zul je vaak in groepen met andere kinderen golfles krijgen om beter te worden. Op GOLF.NL kun je ook zien waar in jouw omgeving een club is en waar je lid kunt worden.

Golf is een sport waarbij je een kleine harde bal in zo min mogelijk slagen in een hole moet krijgen. Je speelt golf op een golfbaan, die bestaat uit 18 holes. Je speelt golf met golfclubs. Een golfer mag 14 verschillende clubs hebben. Elke club is handig voor het slaan van een bepaalde afstand of uitvoeren van een bepaald schot.

Wat is golf?

Een hole bestaat in elk geval uit een tee, fairway en green. De tee is de plek waarop je de hole begint. Vanaf hier is het de bedoeling het balletje op de fairway te slaan of op de green.

De fairway is een deel gras dat kort gemaaid is. Hierdoor is het makkelijker de bal weg te slaan. Als je buiten de fairway komt, noem je dit rough. Dit is een stuk van de baan waarbij het gras hoger is en het moeilijker is om de bal te slaan. Vervolgens wil je de bal vanaf de fairway op de green krijgen. Dit is het gedeelte waarop ook de vlaggenstok staat en waar het putje is (ook wel de hole genoemd). De green is nog korter gemaaid dan de fairway. Op de green laat je namelijk de bal rollen in plaats van dat je de bal door de lucht slaat. Dit doe je met een speciale golfclub die de putter heet.

Best wel oud

Golf is een sport die heel oud is. Al in de geschriften van de Egyptenaren en Romeinen zijn bewijzen te vinden dat zij een vorm van golf speelden. Het werd ongeveer in 1650 voor het eerst gespeeld in Nederland. Toen speelden ze nog met houten golfclubs (inmiddels worden golfclubs gemaakt van ijzer). Ze ontdekten toen dat je verder kon slaan wanneer je speelde op zeer kort gras. Sindsdien is dit kort gemaaide gras een vast onderdeel van elke golfbaan.

GOLF RAAK! brengt kinderen in contact met de golfsport. Het funpark laat de kinderen op grootschalige evenementen met een glimlach ervaren hoe leuk golfen kan zijn.

Het kind op avontuur in de golfwereld

Kinderen die nog niet golfen, komen op grootschalige evenementen in contact met de sport. Bijvoorbeeld bij Volvo Ocean Race of de Champions Trophy Hockey in Breda (juni/juli 2018). De eerste kennismaking vindt hier plaats waarna het kind wordt geregistreerd voor de nieuwsbrief. Hiermee begint het avontuur. Wanneer de RAAK!-golfpas wordt aangevraagd, kunnen zij op vertoon van deze pas op de deelnemende RAAK!-banen terecht voor het speciale RAAK!-aanbod. Uiteindelijk zal op termijn de grootschalige aanpak ervoor zorgen dat steeds meer kinderen in contact zijn gekomen met golfen.

Meer informatie is te vinden op www.golfraak.nl

Kidsenco
Author: Kidsenco