Natuurlijk moet er ook gegeten, gedronken en soms ook gesnoept worden tijdens een kinderpartijtje. Hou er rekening mee dat sommige kinderen allergieën hebben of van hun ouders/verzorgers geen snoep of suiker mogen. Het is handig om voorafgaand aan het kinderpartijtje even met de ouders te overleggen.

 

Tussendoortjes

Bij een feestje hoort natuurlijk lekkers, maar het is nergens voor nodig om te overdrijven. Sommige kinderen zullen niet uit zichzelf stoppen als er veel lekkers aangeboden wordt en eten zichzelf misselijk. Een snoepmoment en een gewonere feestelijke maaltijd is op een gemiddeld feestje echt voldoende. Vind je dat door de duur van het feestje toch wat weinig, maak dan mooie fruitspiesjes of een banaanpiraatje.

Lunch of avondeten

Veel kinderen vinden het leuk als de vriendjes mee mogen eten, danwel lunchen of ’s avonds. Natuurlijk wordt dan het lievelingseten van de jarige geserveerd! Van het eten kan je ook meteen een leuke activiteit maken; versier een pannenkoek, zet allerlei bakjes op tafel en laat de kinderen hun eigen broodje gezond samenstellen of wrap vullen.

 

Snoepgoed

Ook van het snoepmoment kan je een activiteit maken; koekhappen, cakejes versieren of met grotere kinderen met zn allen een taart versieren met marsepeinen figuurtjes die de kinderen zelf maken. Het versieren van cakejes of pannenkoeken kan je gezonder houden door dat te doen met ongezoete slagroom, fruitmoes, hagelslag en klein fruit zoals frambozen, bessen en aardbeien.
Deze snoepmomenten zijn zo al zoet genoeg, geef de kinderen lekker fris water te drinken. Met mooie rietjes of een schijfje sinaasappel op de rand van het glas ziet dat er feestelijk uit.

Vaak wordt er na het feest door de jarige een zakje snoep mee naar huis gegeven. Juist omdat er op het feestje vaak al lekker gesnoept is kan je als alternatief een kleinigheidje meegeven, bijvoorbeeld iets wat de kinderen tijdens de speurtocht gevonden hebben of iets wat ze geknutseld hebben.