Dierentuinen

Ouwehands Dierenpark

Boven op de Grebbeberg ligt het bekende Ouwehands dierenpark. Hier werd onder meer de kinderserie Zoop opgenomen. Het is het enige dierenpark in Europa met een Berenbos: middels een luchtbrug kunt u over dit bos heen lopen om de beren van boven af te bekijken. Naast de bekende dierentuin heeft Ouwehands ook nog een overdekte kinderspeeltuin: Ravotaapia! Dus ook bij wisselvallig weer een leuke attractie. Bij Ouwehands kunt u de wereldberoemde Reuzenpanda in het echt zien!

DierenPark Amersfoort

Nadat u de levende dieren bekeken heeft in deze mooi en aantrekkelijk aangelegde dierentuin kunt u griezelen met de dieren van weleer in het zogenaamde Dinobos. Wie durft?

Burgers Zoo

Een bezoek aan Burgers Zoo kan ook in de stromende regen, want een groot gedeelte is overdekt: er is een tropisch regenwoud dat u kunt betreden (zorg wel voor kleding die u makkelijk uit kan trekken want het kan er warm zijn en de bril kan beslaan), u kunt de woestijn ontdekken en onder de vissen doorwandelen in het bijzondere aquarium. Buiten kunt u onder andere via een luchtbrug over de verschillende dieren heenlopen bijvoorbeeld de Rimba.

Apenheul

In Apenheul loop je tussen de apen! Een geweldige beleving die je niet snel zal vergeten. Ontmoet nieuwsgierige doodshoofdaapjes, grappige halfapen, luidruchtige brulapen….. Ze lopen allemaal los in het prachtige, groene bos van Apenheul. Mis ook zeker de stoere gorillaman Jambo niet. Kinderen kunnen zich uitleven als een aap. En de voederpresentaties zijn ook een echte aanrader! Hierin wordt het één en ander verteld over de gorilla groep.

Dolfinarium

Nergens anders kun je je zo lekker uitleven en samen plezier maken. De hele beestenbende doet met je mee. Dolfijnen nemen je mee op wereldreis tijdens een spetterende show, bulderende zeeleeuwen spatten je nat, kolossale walrussen komen je bekijken als je met je neus tegen de glaswand staat en roggen laten zich zelfs door je kietelen! Geniet van de 3 shows en verschillende educatieve voorstellingen en maak kennis met alle dieren. Samen een dag lang lekker spelen, ontdekken, verwonderen en genieten, wat wil je nog meer

Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Het enige museum waar u als volwassenen aan de spullen mag zitten! Zeer de moeite waard, want ook u zult dingen tegen komen die geleidelijk uit ons dagelijkse leven zijn verdwenen. Het dorp Terschuur en het Oude ambachten- en Speelgoedmuseum ligt op zo’n 14 kilometer afstand van ons vakantiepark.

 

Het Pluimvee museum

Wat was er nou eerder de kip of het ei? De Foodvalley en in het bijzonder Barneveld staat bekend om z’n kippen. In dit museum kunt u ter plekke kuikentjes uit het ei zien kruipen: hoe schattig is dat? Het museum ligt op ongeveer tien kilometer afstand van Landgoed Ruwinkel.

 

Hoeve de Beek: de Grebbelinie in het vizier

Deze eeuwenoude hoeve in Scherpenzeel staat volledig in het teken van de Grebbelinie. Hier kunt u de loopgraven zien die in deze regio zijn aangelegd om de vijand tegen te houden. Ook staat hier een interessant museum over de Grebbelinie.

 

Museum Boerderij “De Grote Glind”

De museumboerderij schetst u een uniek beeld van de historie van het boerenleven. Landbouwwerktuigen welke 100 jaar geleden werden gebruikt om het land te bewerken staan hier tentoongesteld. Of wat dacht u van de 250 jaar oude karnmolen die nog regelmatig wordt gebruikt.  Museumboerderij De Grote Glind is gevestigd in een ruim 400 jaar oude boerderij.

 

Kamp Amersfoort

Kamp Amersfoort is gratis te bezoeken, al stelt men een donatie wel op prijs. Kamp Amersfoort is nu een nationaal monument. Kamp Amersfoort was een doorvoer concentratiekamp van de Nazi’s. Een moment om stil te staan bij het verleden, maar ook het heden en de toekomst.

 

Nationaal Militair museum

Eind 2014 is op het voormalig militair vliegveld Soesterberg het Nationaal Militair Museum geopend. Hierin worden een aantal afzonderlijke musea samengevoegd tot één groot spiksplinternieuw nationaal museum op het gebied van onze nationale veiligheid en de verdediging van onze vrijheid. Zo kunt u een Dakota bewonderen die dienst heeft gedaan bij onze strijdkrachten. Het museum ligt op zo’n 20 kilometer afstand van ons vakantiepark.

 

Waterliniemuseum

10 oktober 2015 is het nieuwe interactieve Waterliniemusuem in Fort Vechten (Bunnik) voor publiek geopend. In dit museum wordt opmerkelijk veel moderne technieken gebruikt om de verhalen met betrekking tot de waterlinie tot leven te brengen. U heeft hier een actieve rol in.

 

Het Openluchtmuseum

Wandelend door het bos kijkt u in het verleden: dit is het openlucht museum in Arnhem. U loopt van boerderij naar hoeve, en kijk, ineens staat u in de Amsterdamse Jordaan! Het openlucht museum is een ware belevenis voor jong en oud en kan het gehele jaar door bezocht worden.

 

Het Kröller Müller museum/beeldentuin

Voor 19de en 20ste eeuwse kunst gaat u naar het Kröller Müller museum in het nationale park de Hoge Veluwe. Bijzonder aan de collectie zijn de vele werken van de schilder van Vincent van Gogh. Sinds kort is de bijzondere beeldentuin van het museum uitgeroepen tot Rijksmonument.

 

Boter-Kaas museum de Weistaar

In de naast Scherpenzeel gelegen gemeente Maarsbergen (onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug) vindt u het Boter-kaas museum. Hier kunt u alle facetten zien die nodig zijn voor het fabriceren van boter en kaas. Na afloop van uw excursie kunt u in de gastenruimte nog genieten van een kopje koffie en toebehoren. Natuurlijk is er de mogelijkheid om een stuk ambachtelijke kaas of boter te kopen.

 

Tabaksmuseum

Wist u dat er in Nederland vroeger tabak werd verbouwd? Op de Amerongse berg vindt u nog steeds de zogenaamde tabaksschuren. In één van die tabaksschuren is het tabaksmuseum gevestigd. Bovendien is Amerongen een pittoresk dorpje en bezit het een kasteel die u kunt bezichtigen. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

 

Museum Veenendaal

Het stadje Veenendaal is ontstaan op het laagste punt van de Gelderse vallei naar aanleiding van het ontginnen van `veen’ (de naam zegt het eigenlijk al). In de vorige eeuw is de gemeente enorm gegroeid, dankzij nieuwe industrieën. Scheepjeswol, maar ook Ritmeester sigaren zijn merken die u misschien nog bekend in de oren klinken? In Veenendaal zelf kunt u deze industriële geschiedenis en meer beleven in dit interactieve museum!

 

Vingerhoedjesmuseum

Een bijzondere collectie van vingerhoedjes: echt iets voor de liefhebbers. U vindt het in Veenendaal

 

Het borduurmuseum

In de categorie `voor echte liefhebbers’ vindt u het borduurmuseum in Barneveld. Vele borduurwerken worden hier tentoongesteld, voornamelijk gemaakt door vrouwen, maar vergis u niet er zitten ook stukken tussen welke gemaakt zijn door mannen. Het betreft de grootse collectie borduurwerken van Nederland.

 

Spoorwegmuseum

Wat is er nou leuker dan met de trein naar Utrecht te gaan (vanaf het nabij gelegen Veenendaal de Klomp bent u binnen 25 minuten op Utrecht Centraal Station) om aldaar de historie van de spoorwegen te ontdekken. Met een aantal interactieve onderdelen is het ook voor de wat grotere kinderen een aantrekkelijk museum.

 

Spakenburgsmuseum

Op maandag zijn de meeste musea in de omgeving gesloten, maar het Spakenburgmuseum is wel op deze dag geopend. Hier vindt u alles over het oude vissersplaatsje aan de voormalige Zuiderzee. Let op: het museum is daarentegen wel gesloten op de zondag in verband met de zondagsrust die strikt wordt nageleefd in deze religieuze gemeente. Ook het vissersplaatsje zelf, met haar beroemde Spakenburgse botters, is zeer bezienswaardig.

 

Museum voor Beeld & Geluid

Op het media park van Hilversum staat het museum van Beeld & Geluid. Alleen het gebouw zelf is al mooi om naar te kijken. In het Museum voor Beeld & Geluid wordt het verhaal verteld van de geschiedenis van Radio en TV. Het museum is interactief: zo kan er zelf een journaal voorgelezen worden of deelgenomen worden aan de soap die opgenomen wordt. Er worden ook regelmatig radio-opnamen gemaakt die life worden uitgezonden. Iedereen kijkt er de ogen uit!

 

Museum Flehite

Dit museum in Amerfoort is gevestigd in drie muurhuizen, die zijn gebouwd omstreeks 1540. In de loop der eeuwen zijn de oorspronkelijke drie woonhuizen ook voor andere doelen gebruikt, zoals pakhuis of zelfs militair hospitaal. Museum Flehite is gevestigd in een van de drie muurhuizen.  Het museum heeft verschillende activiteiten en tentoonstellingen.

 

Het Mondriaanhuis

In het geboortehuis van de schilder Piet Mondriaan (1872-1944) wordt zijn leven en werk belicht en is zijn Parijse atelier te bezoeken. Piet Mondriaan is wereldberoemd geworden als een van de grondleggers van de abstracte kunst. Het museum in Amersfoort biedt een podium aan de kunstenaars die in zijn lijn zijn verdergegaan.

De Grebbelinie

Tussen het nationale park de Utrechtse Heuvelrug en het nationale park de Hoge Veluwe ligt de Gelderse vallei. Hier vindt u de verdedigingswerken van de Grebbelinie.

Reeds in de 16de eeuw is men begonnen met de bouw van de Grebbelinie. Op het laagste punt in dit gebied, achter de Amersfoortse en Amerongse berg, construeerde men dijken door het land. In tijden van nood, als men bedreigd werd door vreemde mogendheden, liet men het lage land gecontroleerd onder lopen door de sluizen van de Rijn bij Rhenen open te zetten.

In de loop der eeuwen hebben er veel veranderingen aan de linie plaatsgevonden. De laatste keer dat de Grebbelinie dienst heeft gedaan was in de jaren voorafgaand aan de tweede wereldoorlog ten tijden van de mobilisatie. Hoewel Nederland graag haar neutraliteit wilde behouden heeft men toen toch haar verdedigingsstellingen in werking gezet.

Na de tweede wereldoorlog was duidelijk dat men met de waterlinies niet zo veel weerstand meer kon bieden in de hedendaagse oorlogsvoering. Na jaren van overwoekering door de natuur is de Grebbelinie weer in haar oude luister hersteld. Het is zeker een bezoek waard!

Kastelen

In de nabijheid van Landgoed Ruwinkel zijn er diverse kastelen te bewonderen. Een aantal van hen kunt u ook van binnen bezichtigen.

Huis Scherpenzeel

Midden in het dorp Scherpenzeel, direct achter de Dorpsstraat, ligt Huis Scherpenzeel. Al in de veertiende eeuw stond op deze plek een versterkte woning. Scherpenzeel lag op een strategisch belangrijke plek op het grensgebied tussen Gelderland en het Bisdom van Utrecht. Het was dan ook afwisselend Gelders gebied en dan weer Utrechts gebied. In de 18de eeuw heeft het Huis z’n huidige stijl gekregen. Op dit moment wordt het Huis gebruikt voor publieke bijeenkomsten, waaronder huwelijksvoltrekkingen.

Kasteel Renswoude

In het dorp naast Scherpenzeel staat Kasteel Renswoude. Deze stamt ongeveer uit dezelfde tijd als Huis Scherpenzeel. Dit kasteel wordt bewoond (appartementen) en is dus niet te bezoeken. U mag wel om het kasteel heen lopen, in het fraaie bos. Voor het Kasteel Renswoude, aan de overkant van de weg, ligt een vijver die is geïnspireerd op de vijvers van het paleis van Versailles van Lodewijk de XIV, de zonnekoning.

Kasteel Amerongen

Op slechts 12 kilometer afstand van Landgoed Ruwinkel ligt Kasteel Amerongen. De geschiedenis van deze versterking begon in 1286 maar de huidige vorm van het kasteel kreeg het in 1680. Dit kasteel is prachtig gerestaureerd en kunt u van binnen bezoeken!

Huis Doorn

Op fietsafstand van Landgoed Ruwinkel ligt het stadje Doorn en Huis Doorn. De geschiedenis van dit huis gaat terug tot 838! De huidige verschijningsvorm van het huis stamt uit het jaar 1796. De beroemdste bewoner was de voormalige keizer Wilhelm van Duitsland. Nadat Duitsland de eerste wereldoorlog had verloren zat de keizer in België en kwam hij Duitsland niet meer binnen. Bij zijn nichtje koningin Wilhelmina van Nederland vroeg hij asiel aan. Nadat hij twee jaar in kasteel Amerongen had gewoond kocht hij Huis Doorn. Het Huis is grotendeels nog in oorspronkelijke staat achtergelaten en ook van binnen te bezichtigen. Tevens vindt u hier het mausoleum van keizer Wilhelm.

Paleis Soestdijk

Wie kent niet de befaamde defilés die plaats vonden op het bordes van Paleis Soestdijk! Het voormalige woon- en werkpaleis van koningin Juliana en prins Bernard is nog steeds te bezichtigen (totdat er een nieuwe bestemming voor gevonden is), dus maak er nog snel gebruik van. Paleis Soestdijk ligt op slechts een half uur rijden vanaf Landgoed Ruwinkel.

De piramide van Austerlitz

Begin 18de eeuw was het Franse leger van Napoleon gelegerd op de plek waar nu het dorpje Austerlitz ligt. Ter voorkoming van de alom toeslaande verveling onder de Franse troepen gaf de toenmalige generaal Auguste de Marmont de opdracht tot de bouw van een piramide van aarde en graszoden op de toen nog bomenvrije Utrechtse heuvelrug. Hoe anders is het uitzicht vandaag de dag! Deze historische bezienswaardigheid mag u niet missen.

De historische binnenstad van Amersfoort

De geschiedenis van Amersfoort gaat ver terug in de tijd, de huidige gebouwen stammen echter uit de periode direct na de grote stadsbrand in 1340. De historische binnenstad is een plaatje en behoort tot het nationaal beschermde culturele erfgoed. Bijzonder zijn de twee originele stadspoorten. Nog leuker is een boottochtje door de eeuwenoude grachten van de stad Amersfoort.

Klompenpaden

Als u vanaf het park de weg oversteekt staat u in het bos. U kunt er voor kiezen om één van de zogenaamde klompenpaden te lopen. Klompenpaden zijn wandelingen door de natuur en het boerenland en gaan zoveel mogelijk over historische paden. Het enige want u moet doen is uw wandelschoenen aantrekken en de bordjes met de gekleurde klompjes volgen en genieten van de natuur. Van de klompenpaden zijn bij de receptie fraaie folders te koop met een routekaartje en wat achtergrond informatie, maar u kunt ook de gratis app van de Klompenpaden downloaden in de Appstore voor Apple of Play van Andriod.

De Grebbelinie & het Valleikanaal

Na de tweede wereldoorlog heeft de Grebbelinie als verdedigingswerk afgedaan. Hierdoor heeft in de loop der jaren de natuur haar gang kunnen gaan. De Grebbelinie strekt zich uit van de Grebbeberg in Rhenen, alwaar u een klein informatiecentrum kunt bezoeken bij de militaire begraafplaats, tot aan de haven van Bunschoten-Spakenburg. Te véél om in één bezoek te zien! Ook de Grebbelinie is te ontdekken met een gratis app voor Iphone of Android.

Foodvalley

De verschillende gemeenten in de Gelderse vallei hebben de handen ineen geslagen om de regio te ontwikkelen tot een internationale topregio voor kennis en innovaties op het gebied van gezonde en duurzame voeding. U vindt dus in onze vallei veel boerenbedrijven, waaronder veel biologische boeren. Landgoed Ruwinkel werkt samen met biologisch landbouwbedrijf Ruimzicht: zo kunt u bij ons een biologische groente- en fruit tas bestellen. Wij zetten deze voor u klaar in uw bungalow. De tas is gevuld met seizoensprodukten. U bent van harte welkom op boerderij Ruimzicht om deze te bezichtigen of om een kopje thee te drinken.

Nationale Park Utrechtse Heuvelrug

Het op één na grootste bos van Nederland ligt op slechts enkele kilometers van Landgoed Ruwinkel. Zoals de naam al aangeeft bestaat het gebied grotendeels uit heuvels. Het landschap bestaat uit bos maar u vindt er ook uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en grasland. Op de heuvelrug zijn mooie wandeltochten uitgezet: u hoeft slechts de bordjes te volgen en u komt van zelf weer terug op uw punt van vertrek.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken!

Het Aardhuis

Bij het Aardhuis in Hoog Soeren sta je oog in oog met edelherten of de belhamelse biggen van het wilde zwijn. Hier gaat de vlijmscherpe blik van een grote oehoe bijna door je heen als hij je ineens recht aankijkt. Achter elke boom schuilt vaak weer een nieuwe verrassing!

Natuurcentrum Ede

Het Natuurcentrum Veluwe ligt in een fraai en veelzijdig gebied: aan de rand van de Ederheide op de landbouwenclave ” De Hindekamp “. De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt voor een rijke flora en fauna. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert het gehele jaar door, in samenwerking met de VVV en andere organisaties, diverse activiteiten.
Voor meer informatie over het activiteitenprogramma, kunt u contact opnemen met Natuurcentrum Veluwe, telefoon: 0318-610439, of de VVV in Ede, telefoon: 0318-614444

OMGEVING AMERSFOORT

Stal “Het Leersumse Veld”

Bij stal “Het Leersumse Veld” kunt op allerlei gebied recreëren met paarden. Zoals met een groot gezelschap de Utrechtse Heuvelrug verkennen d.m.v. de Paardentram, Huifkar of Marathonwagen. Voor de echte paardenliefhebber kunt u bij ons paarden huren om een prachtige buitenrit te gaan maken. Zowel ervaren als onervaren ruiters kunnen hier aan deel nemen.

Madventure Scherpenzeel

Bent u sportief aangelegd en houdt u van een uitdaging. Dan is Madventure precies wat u zoekt! Madventure organiseert allerlei arrangementen en avonturen. Beleef de Grebbelinie actief met een speciaal voor Madventure ontwikkelde GPS MP3 tocht! Uniek op de Grebbelinie !!! Natuur en cultuurhistorie in een modern jasje.

Geen kaart, geen routebeschrijving, geen gids, en toch een hele mooie route lopen waarbij je van alles te weten komt over de Grebbelinie bij Scherpenzeel.

De GPS (Global Positioning System) helpt je de juiste route te volgen.
Via de mp3-speler krijg je allerlei interessante informatie over wat er onderweg te zien en te horen is.

Kosten € 10,- per GPS/mp3-set.

Ook zijn er allerlei materialen te huur, zoals kano’s, ATB’s, GPS- apparatuur en spullen om te boogschieten, vlotten te bouwen en een bivak op te zetten.

Bij Aaltje aan de Linie

Op nog geen 10 minuten rijden van Landgoed Ruwinkel kun je met een groep leuke uitjes boeken en Grebbelinie actief te beleven. Wat dacht je van een spannend spel waarbij je een bom moet vinden en onschadelijk maken. Of zelf op de trekker rijden, of probeer eens te ontsnappen uit escaperoom De Kippenschuur. Succes verzekerd Bij Aaltje aan de Linie!

Solexverhuur Scherpenzeel

Tijdens de solex verhuur tochten wordt u met een routebeschrijving of gids over de mooiste weggetjes van de Gelderse Vallei of Utrechtse Heuvelrug gestuurd. Wij hebben verschillende routes voor u uitgezet met onderweg bezienswaardigheden en een cafeetje waar een korte stop kan worden gehouden. o.a. de kastelenroute richting Doorn, Langbroek en Leersum. De grebbenlinieroute richting Renswoude, Veenendaal en Rhenen. Gezelligheid en ontspanningen gegarandeerd! Let op: rijbewijs of bromfietscertificaat verplicht.

Scooterverhuur Scootz

Dwars door de mooiste natuurgebieden! Fluisterstil genieten van heidevelden, bossen, zandverstuivingen, gezellige dorpjes en de stilte. De één wandelt, de ander fietst, maar het kan nog veel leuker: ga eens op pad met een Scootz! Want elektrisch rijden met een Scootz is fun, comfortabel én stil. Onderweg praat u gezellig bij en tegelijkertijd verkent u de mooiste plekjes op diverse natuurgebieden met huurpunten in Gelderland en Utrecht: De Veluwe, Kootwijk, Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug.

Boerengolf op boerderij ‘’De Voskuilen’’ in Renswoude

Boerengolf is een nieuwe variant op het bekende golfspel waarbij een parcours met een aantal holes in zo min mogelijk slagen moet worden afgelegd. Golf wordt gespeeld op een prachtig gemaaide baan. Boerengolf wordt daarentegen gespeeld in weilanden. Die weilanden liggen erbij volgens boerengebruik. Dus geen prachtige green, maar hoge pollen gras, sloten waar u over moet springen, maar er lopen ook koeien in de wei. De club bestaat uit een houten klomp aan een stok.

High tea bij ‘’De Espeterhoeve’’, Barneveld

Op de voormalige deel van de boerderij is een koffie- en theeschenkerij. Hier kunt u tijdens het winkelen terecht voor een kopje koffie of thee met een stuk huisgemaakt gebak. Een afternoon/ high tea en/ of lunch hoort ook tot de mogelijkheden.

High tea bij ‘’De Weistaar’’, Maarsbergen

Geniet met vriendinnen, familie of vrienden van een uitgebreide High Tea in ‘t Voorhuis.Uw tafel wordt gevuld met de meest smakelijke lekkernijen! Een High Tea dient vooraf gereserveerd te zijn.

Wijnhoeve ‘’De Veluwe’’, Otterlo

In de wijngaard worden de druivenrassen Regent, Rondo, Salome, Seyval Blanc, Johanniter en Solaris verbouwd. Vier een bedrijfsuitje in de wijngaard, houd een leerzame excursie of geniet van een Veluwse high tea. Of wat te denken van een high wine? Ontdek de verschillende smaken van de druivensoorten tijdens een wijnproeverij en volg een rondleiding langs de verschillende wijngaarden.

Rondleiding met stadgids van Gilde Amersfoort

De historische binnenstad van Amersfoort is goed lopend te verkennen en telt ca. 500 monumenten. Een gids laat u de mooiste plekjes van de historische binnenstad zien. De wandeling gaat onder andere langs de prachtige Muurhuizen, langs het Havik met zijn gracht en zijn boogbruggen. Op het Lieve Vrouwekerkhof heeft u een mooi zicht op de Onze Lieve Vrouwetoren. Verder gaat de rondleiding langs de Koppelpoort. De Koppelpoort kunt u van binnen bekijken, u mag zelfs in het rad waarmee het schot omhoog en omlaag gebracht werd lopen.

De rondleiding start bij het kantoor op de groenmarkt 19a te Amersfoort.

Boottocht Amersfoort

Wil je Amersfoort eens vanaf de grachten, singels en beken verkennen? De Stichting Waterlijn verzorgt rondvaarten door de Amersfoort. Er worden vier vaste routes gevaren. Daarnaast worden er vaarten gemaakt onder verschillende thema’s. Ook voor groepen zijn de rondvaarten interessant. Ze kunnen ook worden afgestemd op stadswandelingen.

Eemlijn Fietsboot

Ontdek Eemland per fiets en per fietsboot. Zij verzorgen de toeristische lijndienst over de Eem en de Randmeren met de fietsboot. De fietsboot heeft zijn vaste ligplaats in Amersfoort. Via de op- en afstapplaatsen: Soest, Baarn en Eemdijk vaart de boot (afhankelijk van de dag) naar Huizen of Spakenburg. De boot vaart ook weer terug via Eemdijk, Baarn, Soest naar Amersfoort.

OMGEVING AMERSFOORT

Ede

Gelegen aan de A12 is Cinemec in Ede erg makkelijk te bereiken vanaf ons park. In 2005 door het consumenten tv programma Kassa van de VARA tot beste bioscoop verkozen! Met negen zalen draait hier altijd wel een leuke film voor u.

Amersfoort

In hartje Amersfoort ligt de jongste aanwinst van de bioscoopketen Pathé. Alle bioscoopzalen zijn voorzien van digitale filmprojectoren. In de grootste zaal kunnen 421 filmliefhebbers plaatsnemen en hun hart op halen. Alle zalen hebben de mogelijkheid om 3D films te vertonen! Bij Pathé worden speciale avonden georganiseerd zoals bijvoorbeeld Ladies night, 50 plus bios en (live) registraties van internationale concerten, opera’s en balletvoorstellingen.

Zeist

Achter de Utrechtse Heuvelrug ligt het statige plaatsje Zeist. Nabij het prachtige Slot Zeist staat het beroemde Figi hotel waar u in stijl kunt genieten van de laatste hit films.

OMGEVING AMERSFOORT

De lampegiet

In het centrum van Veenendaal staat theater de Lampengiet. Dit theater heeft één zaal maar met 130 voorstellingen per jaar best een groot  aanbod.

Figi

Naast bioscopen zijn er ook theaterzalen in Hotel Figi in Zeist. Het aanbod van voorstellingen noemen zij zelf veelzijdig dus wellicht dat er iets leuks voor u bij zit?

Beatrix theater Utrecht

Hit musicals als Chicago, Saturday night fever, Mamma mia!, Jersey Boys : wie kent ze niet? Allemaal opgevoerd in het Beatrix theater in Utrecht. Eenvoudig te bereiken met een directe trein vanaf Veenendaal de klomp. Vanaf 21 september 2014 zal “Moeder, ik wil bij de revue” de bühne vullen.

Theater de Flint

De zomer van 2014 is gebruikt om dit theater nog meer beleving te geven: ook qua programmering. De Flint in Amersfoort wil voor ieder wat wils aanbieden.

Handige apps voor op uw smartphone!

Uit in de Heuvelrug-app’

Bijzondere wandelingen, fietsroutes en autotochten vindt u in deze app. Ook leest u prachtige verhalen over de Utrechtse Heuvelrug. Deze app heeft een bijzondere eigenschap. Als u bij een specifiek punt op de route aankomst, begint uw smartphone tegen u te praten. Foto’s uit het heden en verleden brengen het verhaal tot leven. Het gebruiken van de app is eenvoudig en wijst zich vanzelf.

Een leuke fietstocht uitstippelen met de ‘’Fiets!-app’’

Met de Fiets!-app op uw mobiele toestel is het eenvoudig om zelf een leuke fietsroute uit te stippelen. Selecteer de gewenste knooppunten op de kaart en de Fiets!-app verbindt deze met elkaar. Vervolgens kunt u de route opslaan! Tijdens de routebegeleiding schuift de kaart mee met uw huidige locatie en bekijkt u uw snelheid en de afgelegde afstand.

Ga met de Grebbelinie-app terug in de tijd!

Met deze app kunt u kijken en luisteren naar historische verhalen en de belevenissen volgen van regiment op de Asschatterkade. Een wandeling over de Asschaterkeerkade door de gereconstrueerde loopgraven en kazematten brengt u terug in het oorlogsverleden.

Wandelen met de Klompenpaden-app!

Wandelen over boerenland en landgoederen op de mooiste plekken in Utrecht en Gelderland. Geniet van de rust en ontdek met deze app de verhalen van de streek via filmpjes, geluidsfragmenten en historische documenten. De wandelingen zijn tussen de 5 en 15 kilometer.

Hier was het nieuws-app

Hier was het nieuws geeft antwoord op de vraag: Wat is hier ooit gebeurd? De app toont – overal in Nederland – historische krantenartikelen over de locatie waar jij je bevindt. Wil je weten wat er vroeger bij jou in de buurt gebeurde? Laat je verrassen door historische gebeurtenissen in kranten van vroeger.

Liberation Route Europe App

De Liberation Europe is een uitgebreide internationale herdenkingsroute die belangrijke mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. Bent u onderweg en wilt u de precieze locatie van een historische gebeurtenis of museum weten, bekijk dan de app! De app toont verhaallijnen, bezienswaardigheden, historische gebeurtenissen, biografieën en nog veel meer.

Museumlint app

De Museumlint-app is een applicatie voor de wandelaar van het Amersfoortse Museumlint. De app verrast op speelse wijze met interessante weetjes over de historische hoogtepunten die er op deze wandeling te vinden zijn. Ook zijn er op de route digitale ‘puzzelstukjes’ verstopt. Deze puzzelstukjes zijn items uit de collectie van de Amersfoortse musea. Zij leggen een verbinding tussen dat wat je als wandelaar buiten ziet en wat er in de musea te vinden is. Wie alle negen puzzelstukjes heeft gevonden, krijgt bij bezoek aan één van de drie musea, een leuk aandenken.

Speeltuinen en pretparken

Julianatoren

Koningin Juliana Toren in Apeldoorn is een compleet familiepark waar ook de hele kleintjes onder ons zich kunnen vermaken. Ga van de superhoge glijbaan of kom griezelen in het spookhuis. Jul de Torenmuis kom je samen met al zijn broertjes en zusjes overal in het park tegen. In dit familiepretpark raak je nooit uitgespeeld.

Walibi Holland

Beleef een dag vol avontuur in Walibi Holland in Biddinghuizen. Neem een rit in de Goliath; de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux of beleef een unieke 5D Experience.

De Schatkids

Leuk en veilig spelen, daar draait het allemaal om bij De Schatkids in Veenendaal Niet alleen met leuke, uitdagende speeltoestellen, die voldoen aan alle eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne, maar ook de ouders/begeleiders zal het aan niets ontbreken. In het restaurant worden uitsluitend A-merken verkocht, zodat u op een ontspannende manier kunt kijken hoe uw kinderen zich uitleven in de veelzijdige speelhal.

Monkey Town indoor speelparadijs

Met ruim 1000 m2 is dit een kinder speelparadijs! klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, over de glijbanen glijden, spelen met super Lego, In de ballenbak spelen, springen op de trampolines en het luchtkussen. Er is gratis wifi en leesmappen voor de begeleiding. Kortom een super leuk plek!

Kartfabrique Utrecht

De Kartfabrique in Utrecht staat garant voor een dag vol plezier. In een oude mengvoederfabriek vind je een racecircuit, een lasergame-arena en een cellencomplex genaamd Prison Island. Neem plaats achter het stuur van de kart en geef plankgas op het parcours. Voor de scherpschutters is er een kolossale lasergame-arena met drie verdiepingen. En voor avonturen- en puzzelliefhebbers is er sinds kort Prison Island, een cellencomplex met 24 cellen waaruit je moet ontsnappen door het oplossen van mentale en fysieke puzzels: een mix tussen Fort Boyard en Escape Room dus. Als je op het einde van de dolle rit honger hebt gekregen, kan je genieten van een buffet of driegangenmenu in Het Ketelhuis.

Malkenschoten kinderparadijs

Familiepark Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn is een voordelig uitje voor het hele gezin! Alle attracties zijn gratis en er is voor ieder wat wils. Oftewel de leukste kinderboerderij van Nederland.

Kids playground

Een leuk overdekt kinderspeelparadijs in Apeldoorn waar kinderen van 0 t/m 12 jaar zich kunnen uitleven in een felgekleurde speelstructuur met wel meer dan honderd hindernissen inclusief een enorm luchtkussen, glijbanen, ballen-bakken, touwbruggen, trampolines en nog veel meer. Voor de allerkleinsten tot vier jaar is er een speciale softplayhoek met mini autocircuit en een eigen ballenbak met klim- en klauterstructuur.

Schateiland Zeumeren

Schieten met ballenkanonnen, bootjes besturen, goud zoeken, springen, klimmen en klauteren in een kasteel. En wat is er leuker dan dat de Kapitein of één van zijn piraten alle kinderen uitnodigt om een film te gaan kijken in de Kapiteinshut, gaat kluiskraken of gaat schatgraven. Weer of geen weer… Schateiland Zeumeren biedt gezinnen met kinderen een compleet dagje uit, het hele jaar door!

De Spelerij, De uitvinderij

Hier in Dieren kunnen de kinderen de hele dag actief spelen en ontdekken, maar voor volwassenen valt er heel wat te beleven. Het is een creatieve plek voor jong en oud.

KidZcity

Bij KidZcity in Utrecht zijn de spannendste, origineelste en leukste attracties te vinden die je je maar kunt voorstellen. Deze attracties zijn verspreid over 5000 m2! Klimmen, glijden, rijden, botsen, zweven, spelen, schieten en kruipen. Het kan allemaal in KidZcity! Veilig en hygiënisch. Daar zorgen ze in KidZcity wel voor!