De huid van babietjes is zeer kwetsbaar en dan wil je natuurlijk soepele en zachte kleding aantrekken waar ze geen last van ondervinden. Dus belangrijk is daarbij het wassen van babykleertjes. Maar welk wasmiddel is het beste om te gebruiken? Op welke temperatuur was je de babykleertjes het beste? Moet je babykleding wel of niet strijken?

Wassen voor gebruik

Het is het beste om je babykleertjes eerst een keer te wassen voordat je het bij jouw kleintje aantrekt. Dit is om bepaalde stoffen – uit de fabriek of uit de winkel – waar je kindje irritatie van zou kunnen krijgen, eruit te wassen. Het maakt de kleding ook wat soepeler en zachter wat ten goede zal komen voor het dunnen babyhuidje.

Welk wasmiddel

Omdat het babyhuidje zo kwetsbaar is doe je er goed aan om eens te kijken welk wasmiddel je gebruikt. In sommige wasmiddelen zitten ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor een babyhuid. Daarom zijn er wasmiddelen op de markt gekomen die speciaal voor babyhuidjes ontwikkeld zijn. Dit zijn PH-neutrale wasmiddelen die dermatologisch getest zijn.

Wel of geen wasverzachter

Je zou denken dat wasverzachter heerlijk is voor de kleding van jouw baby omdat het de kleertjes soepeler en zachter maakt. Daarnaast ruiken de kleertjes dan ook nog eens heel erg lekker. Maar niets is minder waar. Je kunt namelijk wasverzachter beter niet gebruiken voor kleertjes die je baby in de eerste paar maanden draagt. In de meeste wasverzachters zitten namelijk kleurstoffen en parfum, dit kan zeer irriterend zijn voor de huid van jouw baby. Het is dus sterk af te raden. Bekijk ook het wasmiddel dat je gebruikt, in sommigen kan namelijk wasverzachter toegevoegd zijn.Tegenwoordig wassen we veel op lage temperatuur, vaak onder de 60° C. Hierdoor overleven veel van de bacteriën die op kleding, handdoeken en beddengoed zitten. Met een wasmiddel ruikt de kleding heerlijk fris, maar veel bacteriën blijven achter op de kleding. Voeg Dettol Additief voor de was bij je wasbeurt toe zodat je zeker weet dat je was hygienisch schoon is. Werkt zelfs bij wassen tot 15 ° C! Dettol Additief doodt de bacteriën voor 99,9% bij het wassen op lage temperatuur. Hierdoor wordt je was keer op keer echt hygienisch schoon. Dettol Additief voor de was kan gebruikt worden bij alle soorten materiaal, van katoen tot zijde, en voeg je gemakkelijk toe aan je normale wasroutine.

Strijken doodt bacteriën

Overgebleven bacteriën hebben geen kans als je jouw babykleertjes strijk. Strijk dus zo heet mogelijk (check wel even het strijklabel) dan doodt het ook zoveel mogelijk rest-bacteriën.