Aviodrome

Luchtvaart & Themapark

Wist je dat je bij Luchtvaartmuseum Aviodrome een wereld vol avontuur kunt ontdekken. Ervaar hier de luchtvaart van toen en nu. Sla eens je vleugels uit en ontdek het zelf!


Bij Aviodrome is zoveel te beleven en ontdekken dat je een hele dag zoet kunt zijn. Je kunt er veel zien, lezen en horen, maar ook veel doen en beleven.
Leef je bijvoorbeeld uit op het springkussen, waan jezelf een echte piloot in de vliegsimulators of beleef een levensecht vliegavontuur in het 4D filmtheater.

Neem een kijkje in een Boeing 747 Jumbo Jet, of wat te denken van één van de flightsimulatoren. In de vluchtsimulator buiten heb je nog meer het gevoel door de wolken te vliegen dan bij de simulatoren die binnen staan. In de Schatkamers kun je veel leren over de geschiedenis van de luchtvaart. En zie op het uitkijkplatform als een echte verkeersleider sportvliegtuigen en helikopters af en aan komen.

 

Kindervliegdagen

De droom van menig kind is om zelf een vliegtuig te besturen. Aviodrome heeft speciale Kindervliegdagen. Jonge piloten van 8 tot en met 16 jaar hanteren dan zelf de stuurknuppel van een Cessna 172. Deze kindervluchten worden uitgevoerd en begeleid door Special Air Services vanuit Aviodrome.

Deze kindervlucht zal voorafgegaan worden door theorie-instructie over het vliegtuig waarin de jonge piloten gaan vliegen. Dan zal de echte vlucht volgen. Tijdens deze bijzondere vlucht worden de kinderpiloten natuurlijk bijgestaan door een ervaren piloot. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Na de vlucht ontvangen de jonge pilootjes een echt certificaat. Het is mogelijk dat vaders en moeders meevliegen. In verband met de veiligheidseisen op de luchthaven Lelystad dienen alle passagiers een geldig paspoort of identiteitskaart te kunnen overleggen aan de piloot.

luchtvaartmuseum aviodrome

Kinderfeestje

Wil jij een bijzonder kinderfeestje geven, dan is Aviodrome een unieke plek om dat voor elkaar te krijgen. Ze hebben verschillende mogelijkheden voor een kinderfeestje, waar de kinderen nog lang van na zullen genieten.

  • Dagje in de Wolken
    Wil je allerlei vliegtuigen bekijken en zou jij er zelf ook wel eentje willen knutselen? Dan is het kinderfeestje Dagje in de wolken misschien wel iets voor jou!
  • Fokker Spin
    Met dit kinderfeestje is je verjaardag onvergetelijk en is iedereen in de wolken.
  • Feestvlucht
    Als je op zoek bent naar een leuk, interessant en actief kinderfeestje?

Met de Museumkaart krijg je flinke korting op de kinderfeestjes.

Kidsenco
Author: Kidsenco